dilluns, 26 d’abril del 2010

El temps...

Aquestes darreres setmanes estic llegint el llibre "Elogi de l'educació lenta" de Joan Domènech. Aquest llibre fa una amplia reflexió al voltant del "temps": saber trobar el temps just per a cadascú, ajustar la velocitat dels aprenentatges al moment i a la persona, saber prioritzar, temps de qualitat per sobre de la quantitat, i un llarg etcètera, tot relacionat amb la societat tan accelerada en que vivim.
Malgrat que el tema es desenvolupa en l'àmbit escolar, penso que a vosaltres, famílies, també us pot interessar en l'àmbit familiar, i evidentment, en l'àmbit de l'educació dels vostres fills i filles.
Conèixer, informar-nos, reflexionar...ens pot ajudar a treballar colze a colze per ajudar-los a créixer.

M'agradaria molt poder compartir el llibre amb vosaltres, així que, a qui li vingui de gust i "tingui temps", només m'ho ha de dir (nota a l'agenda o a fora l'escola), i amb molt de gust li facilitaré el llibre.


Daltra banda, i sense desviar-nos del tema, del dia 26 d'abril al 2 de maig, Televisió de Catalunya (TV3), dedica una setmana a la reflexió i sensibilització de la importància que té el temps: "El temps és el millor que tens".
Us adjunto el link per si us interessa: www.tv3.cat/lasetmana/